Ik had het overgebleven mengseltje dus in een kookring gedaan en hoopte op een leuk torentje.
Niet gelukt dus... ´t was wel erg lekker!!!
Het kontje van de bosui heb ik in water gezet; daar zou weer een nieuw bosuitje uit moeten gaan groeien heb ik ergens gelezen.
Ben benieuwd!
Recept
« Terug naar recepten
Koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham
PT60M
Koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham
Een heerlijk koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
nav van recept op Okoko
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham te bereiden
Snijd de stengels en het stronkje van de koolrabi, schil hem met een dunschiller en kook hem in zo´n 15 minuten beetgaar.
Gooi de tomaat (ingekruist kopje) er ook even in en laat deze dan schrikken in koud water.
Laat de koolrabi uitlekken en enigszins afkoelen.
Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine stukjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Snijd een kapje af van de koolrabi en hol de raap uit met een lepel.
Snijd de stukken koolraap in stukjes.
Vermeng koolrabi, bosui, ham, 2/3 van de geraspte kaas, de peterselie, zwarte peper door elkaar.
Schep daarna ook de stukjes tomaat er door.
Verwarm de oven tot 200 graden.
Vul de koolrabi met dit mengsel, druk goed aan en geef het een klein kopje.
Doe het overgebleven vulseltje in een kookring en druk goed aan.
Leg op beide koolraapdingen een plak mozzarella en strooi de rest van de geraspte kaas er boven op.
Zet ze in een ovenschaal of schaaltjes voor zo´n 25 minuten in de oven.
Gooi de tomaat (ingekruist kopje) er ook even in en laat deze dan schrikken in koud water.
Laat de koolrabi uitlekken en enigszins afkoelen.
Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine stukjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Snijd een kapje af van de koolrabi en hol de raap uit met een lepel.
Snijd de stukken koolraap in stukjes.
Vermeng koolrabi, bosui, ham, 2/3 van de geraspte kaas, de peterselie, zwarte peper door elkaar.
Schep daarna ook de stukjes tomaat er door.
Verwarm de oven tot 200 graden.
Vul de koolrabi met dit mengsel, druk goed aan en geef het een klein kopje.
Doe het overgebleven vulseltje in een kookring en druk goed aan.
Leg op beide koolraapdingen een plak mozzarella en strooi de rest van de geraspte kaas er boven op.
Zet ze in een ovenschaal of schaaltjes voor zo´n 25 minuten in de oven.
Anna Koudys zegt: