KookJij

Koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham

Een heerlijk koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: nav van recept op Okoko
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolrabi gevuld met bosui, tomaat en ham te bereiden

Snijd de stengels en het stronkje van de koolrabi, schil hem met een dunschiller en kook hem in zo´n 15 minuten beetgaar.
Gooi de tomaat (ingekruist kopje) er ook even in en laat deze dan schrikken in koud water.
Laat de koolrabi uitlekken en enigszins afkoelen.
Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine stukjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Snijd een kapje af van de koolrabi en hol de raap uit met een lepel.
Snijd de stukken koolraap in stukjes.
Vermeng koolrabi, bosui, ham, 2/3 van de geraspte kaas, de peterselie, zwarte peper door elkaar.
Schep daarna ook de stukjes tomaat er door.
Verwarm de oven tot 200 graden.
Vul de koolrabi met dit mengsel, druk goed aan en geef het een klein kopje.
Doe het overgebleven vulseltje in een kookring en druk goed aan.
Leg op beide koolraapdingen een plak mozzarella en strooi de rest van de geraspte kaas er boven op.
Zet ze in een ovenschaal of schaaltjes voor zo´n 25 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik had het overgebleven mengseltje dus in een kookring gedaan en hoopte op een leuk torentje.
Niet gelukt dus... ´t was wel erg lekker!!!
Het kontje van de bosui heb ik in water gezet; daar zou weer een nieuw bosuitje uit moeten gaan groeien heb ik ergens gelezen.
Ben benieuwd!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk idee, zeg! (Ben heel benieuwd naar het vervolg van het bosuitje;-))