Recept
« Terug naar recepten
Koolrolletjes met gehakt
PT55M
Koolrolletjes met gehakt
Een heerlijk koolrolletjes met gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrolletjes met gehakt te bereiden
1. Maak de buitenste koolbladeren voorzichtig los en bewaar de 8 mooiste. Blancheer 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en plat opdrogen op huishoudpapier. Snij de rest van de kool in fijne repen.
2. Meng het gehakt met de gehakte pistaches en gemalen kaas. Verdeel over de 8 koolbladeren. Maak er pakketjes van. Leg ze in een grote ovenschaal.
3. Stoof de koolsnippers aan in de olijfolie. Schep ze in de ovenschaal bij de koolpakketjes. Kruid met peper en zout.
4. Breng 5dl water aan de kook met het Knorr Bouillonketeltje. Roer goed glad en schenk kokendheet in de ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven op 175°C, afgedekt met aluminiumfolie.
5. Schep de pakketjes en gestoofde koolsnippers met een schuimspaan uit de ovenschaal. Laat de bouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat kort opkoken. Kruid bij en lepel de saus weer bij de pakketjes. Lekker met gebakken of gestoomde aardappelen.
2. Meng het gehakt met de gehakte pistaches en gemalen kaas. Verdeel over de 8 koolbladeren. Maak er pakketjes van. Leg ze in een grote ovenschaal.
3. Stoof de koolsnippers aan in de olijfolie. Schep ze in de ovenschaal bij de koolpakketjes. Kruid met peper en zout.
4. Breng 5dl water aan de kook met het Knorr Bouillonketeltje. Roer goed glad en schenk kokendheet in de ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven op 175°C, afgedekt met aluminiumfolie.
5. Schep de pakketjes en gestoofde koolsnippers met een schuimspaan uit de ovenschaal. Laat de bouillon tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat kort opkoken. Kruid bij en lepel de saus weer bij de pakketjes. Lekker met gebakken of gestoomde aardappelen.
boomer zegt: