KookJij

Koolsla met Wortel en Appel

Een heerlijk koolsla met wortel en appel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolsla met Wortel en Appel te bereiden

1).Meng en kneed de groene kool, de rode kool en de geraspte wortel door elkaar met 1 eetlepel zeezout. Doe dit in een groot vergiet (of 2 kleinere) en laat 2 uren uitlekken.
Ondertussen maken we de saus:
2).We verhitten de komijn-, koriander- en selderijzaden in een pannetje tot ze geweldig gaan geuren. We doen dan 100 cc water in dat pannetje.
3).We doen in de keukenblender de mayo, de slagroom, de suiker, de ui, de knoflook, azijn en peper en draaien daarvan een mooie homogene saus.
4).We voegen toe het water met de 3 zaden en draaien verder tot een mooie dressing is verkregen.
5).We raspen de appels en roeren de rasp door met 2 eetlepels citroensap (tegen de verkleuring).
6).Vlak voordat de 2 1/2 uur zijn verstreken mengen we de kool-wortel sla met de geraspte appel. (desnoods door elkaar kneden) en dan roeren we de dressing er goed door heen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Combineer dit met aardappels (of purée) en gegrillde kip, gebakken speklapjes, geBBQd vlees, enz.
Kan ook zo worden gegeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst