Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkens mignonette met rode kool en aardappelen met oudegraanjenever
PT40M
Dagschotel: varkens mignonette met rode kool en aardappelen met oudegraanjenever
Een doodgewone boerenkost op een druilige 29ste oktoberdag.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkens mignonette met rode kool en aardappelen met oudegraanjenever te bereiden
- Aardappelen in schijven snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water.
- Rode kool samen met de suiker, appelazijn en klontje boter beetgaar aanstoven als laatste de stukjes appel er onder mengen, laat deze even meestoven.
- Neem een grote pan en laat de boter goed kleuren, bak het vlees rosé aan deze uiteraard goed kruiden. De aardappelen toevoegen samen met de jenever. Indien nodig de jus een beetje binden.
- Serveer deze boerenkost zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: