Recept
« Terug naar recepten
Koolvishaasje met spinazie
PT45M
Koolvishaasje met spinazie
Een beetje werk, maar het loont de moeite
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvishaasje met spinazie te bereiden
De visfilets met citroensap besprenkelen, de boter smelten in de steelpan en 1 gesnipperde ui daarin fruiten, spinazie toevoegen, op smaak brengen met nootmuskaat en ong. 5 min. onder deksel laten stoven.
De spekblokjes uitbakken in een pan samen met de 2 in ringen gesneden uen en fijngehakte knoflook.
De spinazie in een beboterde ovenschotel verdelen, de visfilets er op leggen, en kruiden met peper.
De tomatenpuree mengen met de room en maïzena en over de vis verdelen, het spek en uimengsel erboven, geraspte kaas er over strooien, enkele botervlokjes verdelen en het geheel in een voorverwarmde oven zetten van 200 ° gedurende 30 minuten.
De spekblokjes uitbakken in een pan samen met de 2 in ringen gesneden uen en fijngehakte knoflook.
De spinazie in een beboterde ovenschotel verdelen, de visfilets er op leggen, en kruiden met peper.
De tomatenpuree mengen met de room en maïzena en over de vis verdelen, het spek en uimengsel erboven, geraspte kaas er over strooien, enkele botervlokjes verdelen en het geheel in een voorverwarmde oven zetten van 200 ° gedurende 30 minuten.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Je kan koolvis vervangen door kabeljauw .