Recept
« Terug naar recepten
Korfjes van filodeeg met druiven en room
PT40M
Korfjes van filodeeg met druiven en room
Een heerlijk korfjes van filodeeg met druiven en room recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Korfjes van filodeeg met druiven en room te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Boter een muffinblik in. Snij 24 vierkanten uit het filodeeg (12 x 12 cm).
Leg in elk muffinvormpje een vierkantje deeg. Bestrijk telkens met gesmolten boter, bestrooi met poedersuiker. Dek kruisgewijs af met een tweede vierkantje filodeeg. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de korfjes in 10 tot 15 minuten goudgeel in de oven. Ontvorm voorzichtig en laat afkoelen.
Snij de sinaasappelschil in fijne sliertjes, pers het sap uit de vrucht. Spoel en halveer de druiven.
Klop de room stijf met 2 eetlepels poedersuiker, vul er de deegkorfjes mee. Meng de sliertjes sinaasappel met de druiven, de grappa en wat sinaasappelsap. Verdeel de druiven over de room en serveer.
Leg in elk muffinvormpje een vierkantje deeg. Bestrijk telkens met gesmolten boter, bestrooi met poedersuiker. Dek kruisgewijs af met een tweede vierkantje filodeeg. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de korfjes in 10 tot 15 minuten goudgeel in de oven. Ontvorm voorzichtig en laat afkoelen.
Snij de sinaasappelschil in fijne sliertjes, pers het sap uit de vrucht. Spoel en halveer de druiven.
Klop de room stijf met 2 eetlepels poedersuiker, vul er de deegkorfjes mee. Meng de sliertjes sinaasappel met de druiven, de grappa en wat sinaasappelsap. Verdeel de druiven over de room en serveer.