Recept
« Terug naar recepten
Koud soepje van galia meloen met Hollandse garnaal
PT25M
Koud soepje van galia meloen met Hollandse garnaal
Een heerlijk koud soepje van galia meloen met hollandse garnaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koud soepje van galia meloen met Hollandse garnaal te bereiden
Koel vooraf 4 kleine soepkommetjes of grote wijnglazen.
Steek met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen en overgiet die met het sap van de limoen, de schuimwijn en cognac.
Kruid het mengsel met iets peper en zet het geheel koel weg gedurende 1 uur.
Giet de gekoelde meloensoep in de kommetjes of glazen en verdeel de garnaaltjes over de vier porties.
Versier het soepje met wat verse munt blaadjes.
Steek met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen en overgiet die met het sap van de limoen, de schuimwijn en cognac.
Kruid het mengsel met iets peper en zet het geheel koel weg gedurende 1 uur.
Giet de gekoelde meloensoep in de kommetjes of glazen en verdeel de garnaaltjes over de vier porties.
Versier het soepje met wat verse munt blaadjes.
Suus zegt:
Eenvoudig en ga dit volgende week maken voor 6 pers.
;);););)