Is een echte Hongaarse klassieker die op de meeste menu's als soep staat.
Men verwerkt er soms nog ander fruit zoals perziken, appel of zelfs druiven bij. Je moet dan wel de kooktijd aanpassen.
Bijvoeging van een schijfje kweepeer geeft een bijzonder fijne smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Koude Hongaarse morellen soep (Meggyleves)
PT30M
Koude Hongaarse morellen soep (Meggyleves)
Een heerlijk koude hongaarse morellen soep (meggyleves) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Boek Hongaarse specialiteiten en meermaals gegeten in Hongaarse restaurants.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude Hongaarse morellen soep (Meggyleves) te bereiden
Was de morellen en ontpit ze.
Voeg aan de morellen 8dl water, 2dl droge rode wijn, de kruidnagel, de kristalsuiker, het citroensap toe en laat zachtjes gedurende 5 tot 10 min koken. Verwijder de morellen, de kaneelstok en de kruidnagel uit de vloeistof.
Hou enkele morellen afzonderlijk voor het serveren en pureer de andere morellen.
Voeg de gepureerde morellen aan de vloeistof toe en rasp een weinig citroenschil erbij. Breng terug & tot 2 min aan de kook.
Roer de 2 eierdooiers door de helft van de zure room door elkaar en voeg al roerend aan de soep toe. Let op dat de soep niet meer kookt zodat er geen uitvlokking plaatsvindt.
Laat de soep afkoelen in de ijskast.
Dien op in goed koude soepkommen en serveer met enkele morellen en een toefje room of zure room.
Voeg aan de morellen 8dl water, 2dl droge rode wijn, de kruidnagel, de kristalsuiker, het citroensap toe en laat zachtjes gedurende 5 tot 10 min koken. Verwijder de morellen, de kaneelstok en de kruidnagel uit de vloeistof.
Hou enkele morellen afzonderlijk voor het serveren en pureer de andere morellen.
Voeg de gepureerde morellen aan de vloeistof toe en rasp een weinig citroenschil erbij. Breng terug & tot 2 min aan de kook.
Roer de 2 eierdooiers door de helft van de zure room door elkaar en voeg al roerend aan de soep toe. Let op dat de soep niet meer kookt zodat er geen uitvlokking plaatsvindt.
Laat de soep afkoelen in de ijskast.
Dien op in goed koude soepkommen en serveer met enkele morellen en een toefje room of zure room.