Recept
« Terug naar recepten
Koude macaronisalade
PT60M
Koude macaronisalade
Een heerlijk koude macaronisalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude macaronisalade te bereiden
Voorbereiden:
Kook de macaroni volgens de manier aangegeven op de verpakking, spoel deze af en laat afkoelen.
Kook de eieren hard en laat eveneens schrikken.
Bereiden:
Neem een kopje gekookte en afgespoelde macaroni per persoon en doe deze in een grote kom of pan.
Snijd de hardgekookte eieren klein, de augurken in kleine schijfjes, de prei in ringetjes, de paprika, komkommer, zilveruitjes en de gekookte ham in blokjes.
Gebruik van de tomaten alleen het vlees, snijd deze en de bloemkool of broccoli in kleine stukjes.
Voeg de erwtjes en worteltjes, de gesneden groenten en de eieren bij de macaroni en roer, onder toevoeging van de mayonaise, dit alles goed door elkaar.
Breng het mengsel met maggi-aromat, eventueel met wat slasaus en olie van de zongedroogde tomaatjes op smaak.
Bestrooi het geheel met fijn gesneden bieslook.
Kook de macaroni volgens de manier aangegeven op de verpakking, spoel deze af en laat afkoelen.
Kook de eieren hard en laat eveneens schrikken.
Bereiden:
Neem een kopje gekookte en afgespoelde macaroni per persoon en doe deze in een grote kom of pan.
Snijd de hardgekookte eieren klein, de augurken in kleine schijfjes, de prei in ringetjes, de paprika, komkommer, zilveruitjes en de gekookte ham in blokjes.
Gebruik van de tomaten alleen het vlees, snijd deze en de bloemkool of broccoli in kleine stukjes.
Voeg de erwtjes en worteltjes, de gesneden groenten en de eieren bij de macaroni en roer, onder toevoeging van de mayonaise, dit alles goed door elkaar.
Breng het mengsel met maggi-aromat, eventueel met wat slasaus en olie van de zongedroogde tomaatjes op smaak.
Bestrooi het geheel met fijn gesneden bieslook.