Recept
« Terug naar recepten
Koude seldersoep met appel
PT50M
Koude seldersoep met appel
Een heerlijk koude seldersoep met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Koude seldersoep met appel te bereiden
1. Schil 2 appel, spoel de bleekselder, pel de ui. Snij alles in grote stukken.
2. Breng de gevogeltefond met een extra potje water aan de kook. Voeg de tijm, de peterselie en het laurierblaadje toe. Blancheer bleekselder, ui en appel 5 minuten in de fond. Verwijder en laat schrikkon onder koud stromend water. Zet selder, ui en appel afgedekt in de koelkast. Zeef de fond en laat hem afkoelen.
3. Voeg selder, ui en appel bij de afgekoelde fond en mix kort met de staafmixer. Zeef de soep. Breng op smaak met de honing en kruid naar smaak met zeezout en witte peper uit de molen. Hou de soep koel in de koelkast tot u ze serveert.
4. Zet de soepkommetjes een uur voor het opdienen in de diepvries. Verdeel ten slotte de soep over de kommetjes en werk af met plakjes appel en grof gesneden bieslook.
2. Breng de gevogeltefond met een extra potje water aan de kook. Voeg de tijm, de peterselie en het laurierblaadje toe. Blancheer bleekselder, ui en appel 5 minuten in de fond. Verwijder en laat schrikkon onder koud stromend water. Zet selder, ui en appel afgedekt in de koelkast. Zeef de fond en laat hem afkoelen.
3. Voeg selder, ui en appel bij de afgekoelde fond en mix kort met de staafmixer. Zeef de soep. Breng op smaak met de honing en kruid naar smaak met zeezout en witte peper uit de molen. Hou de soep koel in de koelkast tot u ze serveert.
4. Zet de soepkommetjes een uur voor het opdienen in de diepvries. Verdeel ten slotte de soep over de kommetjes en werk af met plakjes appel en grof gesneden bieslook.