Recept
« Terug naar recepten
Zoete Brabantse hachee
PT20M
Zoete Brabantse hachee
In één van mijn oude recepten plakboeken kwam ik het familierecept "Pittig zoete Brabantse hachee" tegen. Het recept kwam uit een oude Tip Culinair. Het recept trok me aan. Het was ook weer eens leuk om een heel andere hachee te maken dat mijn gewoonlijke. In de "Brabantse" hachee zit ontbijtkoek en stroop verwerkt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Tip Culinair januari 1997
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete Brabantse hachee te bereiden
- Vlees kruiden met peper en zout.
- Boter verhitten in een hapjespan. Zodra het schuim wegtrekt het vlees in gedeelten rondom bruin bakken. Vlees uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.
- In het overgebleven vet de uien en knoflook lichtbruin bakken. Vlees terug in de pan doen. Bloem erover strooien en alles goed door elkaar mengen.
- Runderfond of vleesbouillon van tablet warm maken en over het vleesmengsel schenken. Verkruimelde ontbijtkoek, stroop of appelstroop, kruidnagelpoeder, laurier, komijn en azijn toevoegen. Alles goed door elkaar mengen. Even aan de kook brengen*** en dan op een lage warmtebron plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes laten stoven tot het vlees goed gaar is.
- ***Vanaf hier doe je alles in de slowcooker. Zet je slowooker op low en na 6 tot 6 ½ uur heb je een heerlijke malse hachee.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, rode kool, bietjes etc.