Recept
« Terug naar recepten
Krabhapje
PT15M
Krabhapje
Een heerlijk krabhapje recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Koken in Afrika
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krabhapje te bereiden
Meng in een kom de krab met de ananas, de mayonaise en de
pilipili-saus, dek de kom af met plasticfolie en zet hem 1 uur in de
koelkast. Verdeel de salade vlak voor het eten in porties en schep
deze in de ananasbootjes. Garneer elke portie met een takje munt en
serveer. Ananasbootje: snij de ananas met een zeer scherp mes in de
lengte, met kroon en al, in vier glijke parten. Verwijder met een
scherp mesje uit elk kwart het harde hart. Snij het vruchtvlees uit de
schil en maak zo een ananasbootje. U kunt de ananas nu in stukken van
2,5 cm snijden en deze terugleggen in het bootje of de stukjes door
een salade mengen.
pilipili-saus, dek de kom af met plasticfolie en zet hem 1 uur in de
koelkast. Verdeel de salade vlak voor het eten in porties en schep
deze in de ananasbootjes. Garneer elke portie met een takje munt en
serveer. Ananasbootje: snij de ananas met een zeer scherp mes in de
lengte, met kroon en al, in vier glijke parten. Verwijder met een
scherp mesje uit elk kwart het harde hart. Snij het vruchtvlees uit de
schil en maak zo een ananasbootje. U kunt de ananas nu in stukken van
2,5 cm snijden en deze terugleggen in het bootje of de stukjes door
een salade mengen.