Recept
« Terug naar recepten
Kreeft in eigen nat en winterse groenten
PT30M
Kreeft in eigen nat en winterse groenten
Een heerlijk kreeft in eigen nat en winterse groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeft in eigen nat en winterse groenten te bereiden
Maak een sterke bouillon door water (± 4l) te laten koken met één wortel, één selder, het groen van de prei, één ui, tijm, laurier. Kruid met peper en zout. Kook de kreeften 7 minuten in de kokende bouillon.
Haal de kreeften uit de bouillon en werk de jus af: doe 3,5 dl van de bouillon in een pannetje.
Verstevig de smaak door er extra fijngesneden groenten aan toe te voegen: het wit van de prei, één wortel, één selder en look. Voeg er ook de kreeftenfond aan toe.
Werk af met korianderbolletjes, het citroensap, de witte wijn en werk op met echte boter en een scheutje room.
Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer.
Verstevig de smaak door er extra fijngesneden groenten aan toe te voegen: het wit van de prei, één wortel, één selder en look. Voeg er ook de kreeftenfond aan toe.
Werk af met korianderbolletjes, het citroensap, de witte wijn en werk op met echte boter en een scheutje room.
Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer.
Haal de kreeften uit de bouillon en werk de jus af: doe 3,5 dl van de bouillon in een pannetje.
Verstevig de smaak door er extra fijngesneden groenten aan toe te voegen: het wit van de prei, één wortel, één selder en look. Voeg er ook de kreeftenfond aan toe.
Werk af met korianderbolletjes, het citroensap, de witte wijn en werk op met echte boter en een scheutje room.
Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer.
Verstevig de smaak door er extra fijngesneden groenten aan toe te voegen: het wit van de prei, één wortel, één selder en look. Voeg er ook de kreeftenfond aan toe.
Werk af met korianderbolletjes, het citroensap, de witte wijn en werk op met echte boter en een scheutje room.
Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer.