Sausje
4 eetlepels mayonaise
een flinke scheut room
zeezout grof
dille
viskruiden
1 mandarijn
bladpeterslie
Meng de mayonaise met de room en kruiden.Schil de mandarijn en verdeel in partjes, houd enkele aan de kant voor afgarnering, de overige partjes zeer fijn snijden. Meng deze door de mayonaise.
Recept
« Terug naar recepten
Kreeft valentijn
PT30M
Kreeft valentijn
Een heerlijk kreeft valentijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeft valentijn te bereiden
Breng het water met groenten en kruiden aan de kook.
Neem de levende kreeft, verwijder het elastiekje en dompel ze met de kop eerst onder in de kokende bouillon. Laat ± 6 min. koken haal de kreeft uit de bouillon en laat afkoelen.
Bewaar de bouillon, is geschikt om soep van te maken.
Snijd de kreeft in de helft verwijder de ingewanden. Breek de scharen.
Serveer op bord met een bedje van jonge sla en een sausje met dille en mandarijn voor bij vis (te vinden op mijn receptenpagina).
Neem de levende kreeft, verwijder het elastiekje en dompel ze met de kop eerst onder in de kokende bouillon. Laat ± 6 min. koken haal de kreeft uit de bouillon en laat afkoelen.
Bewaar de bouillon, is geschikt om soep van te maken.
Snijd de kreeft in de helft verwijder de ingewanden. Breek de scharen.
Serveer op bord met een bedje van jonge sla en een sausje met dille en mandarijn voor bij vis (te vinden op mijn receptenpagina).