Recept
« Terug naar recepten
Krentenbrood
PT100M
Krentenbrood
Een heerlijk krentenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Carin Leenders de Vries CaatKookt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krentenbrood te bereiden
Maak het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng het warme water en de zachte boter erdoor.
Spoel de krenten af met heet water en laat ze even wellen in warm water.
Laat ze dan goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en schep ze om met de sukade.
Strooi de bloem erover en schep om.
Kneed het krenten-rozijnenmengsel door het brooddeeg en blijf kneden tot een mooi gemengd deeg ontstaat.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen op een vochtige, warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een brood- of cakeblik in met boter.
Kneed het deeg nog een keer door, doe het dan in het bakblik en laat het nog 15 minuten narijzen.
Bak het krentenbrood in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
Meng het warme water en de zachte boter erdoor.
Spoel de krenten af met heet water en laat ze even wellen in warm water.
Laat ze dan goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en schep ze om met de sukade.
Strooi de bloem erover en schep om.
Kneed het krenten-rozijnenmengsel door het brooddeeg en blijf kneden tot een mooi gemengd deeg ontstaat.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen op een vochtige, warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een brood- of cakeblik in met boter.
Kneed het deeg nog een keer door, doe het dan in het bakblik en laat het nog 15 minuten narijzen.
Bak het krentenbrood in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
Sascha zegt:
Ik zou het eigenlijk niet weten of het ook voor de broodbakmachine geld.