Recept
« Terug naar recepten
Kriekensoep met rode wijn en gember
PT35M
Kriekensoep met rode wijn en gember
Deze heel originele soep zal uw gasten aangenaam verrassen. Om ze echt feestelijk te maken, kunt u er bij het opdienen enkele reepjes ganzenlever aan toevoegen. Smaakt ook heel lekker met een eenvoudig sneetje geroosterd desembrood.
De « plus » op voedingsgebied:
Deze soep is verrassend licht (zonder ganzenlever!) En de zuurtegraad bereidt de maag voor op de komst van meer. Het is ook een goede bron van antioxidanten.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
103 kcal kCal energie
1.6 g Gram eiwit
0.1 g Gram vet
24 g Gram koolhydraten
1.6 g Gram eiwit
0.1 g Gram vet
24 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kriekensoep met rode wijn en gember te bereiden
- Schil de gember en snij hem grof.
- Giet de krieken met hun sap in een kookpan. Doe daarbij de rode wijn, het blokje gevogeltebouillon en 75 cl water. Voeg er vervolgens de gember en de kaneel aan toe. Laat ongeveer 20 minuten koken.
- Haal dan de stukjes gember eruit en mix tot een gladde soep. Kruid bij met zout en peper. Dien heet op met enkele luzernescheuten als versiering.
Erwin Elens zegt: