Recept
« Terug naar recepten
krokant braadstuk van het varken
PT150M
krokant braadstuk van het varken
Een heerlijk krokant braadstuk van het varken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe krokant braadstuk van het varken te bereiden
Dep het vlees droog. Kerf het zwoerd met een scherp mes kruislings in. Wrijf het met zout, peper en rozemarijn in. Leg het vlees in een braadslee. Braad de ham 1 uur en 45 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Maak de groenten schoon, snijd ze in grove stukken en verdeel ze na 20 min braadtijd over de ham. Giet na 45 min 375 ml water beetje voor beetje naast het vlees(niet er op anders wordt het taai). Laat het vlees verder gaar worden. Zet het vlees zonder groenten, op een warme plek. Druk de groenten met de fond door een zeef. Giet 125 ml bij het aanbaksel. Voeg deze jus toe aan de fond. Breng de fond aan de kook. Roer de bloem met water tot een papje, giet dit bij de kokende fond. Houd de fond aan de kook. Laat hem nog 5 min sudderen. Breng het op smaak net zout en peper. Snijd de krokante korstjes van het vlees en verdeel ze in stukjes. Snijd het vlees in plakken. Serveer de saus erbij.