Ik heb een slowcooker maar heb dit recept nog niet in de slowcooker gemaakt. Dit gaat binnenkort gebeuren. Dan maak ik het recept compleet.
Ik heb dit natuurlijk wel gemaakt in de braadpan. We vonden dit erg lekker met rijst. Maar ook pasta en aardappelpuree smaakt er heerlijk bij. Alls groente zijn sperziebonen erg lekker erbij.
Recept
« Terug naar recepten
Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje
PT60M
Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje
De hamlappen worden in stukken gestoofd met tomaten, verse tuinkruiden en crème fraiche. Je kunt dit stoofpotje ook in de slowcooker maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje te bereiden
- Snij de hamlappen in grove stukken. Pel de ui. Verwijder het vel van de tomaten en snij de tomaten in vieren. Steek de kruidnagels in de ui.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees hierin in delen goudbruin. Doe al het vlees in de pan en bestrooi dit met de bloem. Goed roeren. Afblussen met de rosé. Voeg de met kruidnagels bestoken ui, de tomaten en alle verse kruiden toe. Giet er zoveel water bij tot het vlees half onder staat. Voeg de kruidenbouillontabletten erbij. Laat het vlees in plm. 1 1/2 uur gaar sudderen. Af en toe roeren.Haal het vlees uit de pan en verwijder de kruiden (saus eventueel zeven) . Hou het vlees warm.
- Meng de crème frache met de eidooier en wat vocht uit de pan. Roer goed door elkaar. Giet dan alles in de pan onder goed roeren. Het vocht mag nu niet meer koken anders gaat het schiften. Breng de saus op smaak met peper en zout.