Recept
« Terug naar recepten
Krokant filotaartje met camembert, abrikozensalsa en taugésalade
PT30M
Krokant filotaartje met camembert, abrikozensalsa en taugésalade
Een heerlijk krokant filotaartje met camembert, abrikozensalsa en taugésalade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
De zon op je bord
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokant filotaartje met camembert, abrikozensalsa en taugésalade te bereiden
Laat de abrikozenstukjes een half uur wellen in het sinaasappelsap en de –rasp. Verhit de olie en bak de ui, knoflook en paprika 2-3 min. Voeg de abrikozen met het sap en de rasp, gembersiroop, rozemarijn, pepertje en zout toe en laat dit 10 min zachtjes pruttelen. Klop een dressing van de limoensap, olie en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout en schep de taugé erdoor. Bestrooi met de koriander. Bestrijk het filodeeg met olie. Snijd uit elk vel 4 vierkantjes deeg. Maak de taartjes door 4 vierkantjes op elkaar te stapelen en in een ingevette bakring te leggen. Verkruimel de camembert en verdeel deze over de 4 bakjes. Strooi er wat paprikapoeder over. Bak de taartjes in ca 10 min in een oven van 180 ºC goudbruin. Serveer de taartjes warm, met de salsa en taugésalade.
Wijnadvies: Aangezien Camembert een heel eigen smaak heeft, zou een witte wijn daar moeilijk tegenop kunnen. Liefst een gekoelde Brouilly of een Fleurie. Beide uit de Beaujolais.
Wijnadvies: Aangezien Camembert een heel eigen smaak heeft, zou een witte wijn daar moeilijk tegenop kunnen. Liefst een gekoelde Brouilly of een Fleurie. Beide uit de Beaujolais.