Recept
« Terug naar recepten
Krokante kalfsenvelopjes met kaas en ham
PT25M
Krokante kalfsenvelopjes met kaas en ham
Een heerlijk krokante kalfsenvelopjes met kaas en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
356 kcal kCal energie
32.5 g Gram eiwit
22.6 g Gram vet
4.1 g Gram koolhydraten
32.5 g Gram eiwit
22.6 g Gram vet
4.1 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante kalfsenvelopjes met kaas en ham te bereiden
Leg de kalfssneden tussen 2 vellen plastic folie en klop ze plat met een keukenhamer of een houten plankje. Verwijder de folie.
Bestrooi elke kalfssnede met 1 eetl. geraspte gruyère, verdeel er de in kleine stukjes gesneden ham over, en bedek met geraspte mozzarella. Vouw de kalfssneden dicht en prik ze vast met cocktailprikkers.
Verhit 3 eetl. boter in een brede pan en bak de kalfsenvelopjes goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant.
Zet het vuur lager, dek af en laat het vlees op een zacht vuurtje nog 5 à 7 min. gaar worden. Het vlees mag nog rozig zijn. Laat het niet langer bakken, anders wordt het taai. Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Zet het vuur hoger en giet de kalfsfond en de madera in de pan.
Laat 2 min. goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Zeef de saus.
Lepel wat saus over de kalfsenvelopjes en geef er fijne boontjes en aardappelpuree bij.
Bestrooi elke kalfssnede met 1 eetl. geraspte gruyère, verdeel er de in kleine stukjes gesneden ham over, en bedek met geraspte mozzarella. Vouw de kalfssneden dicht en prik ze vast met cocktailprikkers.
Verhit 3 eetl. boter in een brede pan en bak de kalfsenvelopjes goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant.
Zet het vuur lager, dek af en laat het vlees op een zacht vuurtje nog 5 à 7 min. gaar worden. Het vlees mag nog rozig zijn. Laat het niet langer bakken, anders wordt het taai. Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Zet het vuur hoger en giet de kalfsfond en de madera in de pan.
Laat 2 min. goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Zeef de saus.
Lepel wat saus over de kalfsenvelopjes en geef er fijne boontjes en aardappelpuree bij.
fijnproever zegt: