Recept
« Terug naar recepten
Krokantje met peer en rode ui
PT30M
Krokantje met peer en rode ui
Een heerlijk krokantje met peer en rode ui recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Krokantje met peer en rode ui te bereiden
1. Schil de peren, halveer ze overlangs en verwijder het klokhuis. Snij met een scherp mes de bolle kant van de gehalveerde peer een aantal keer in. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren. Strooi er wat poedersuiker over.
2. Snij de rode uien in ringen. Stoof 5 minuten aan in een nootje boter. Breng op smaak met tijm. Kruid met zeezout en witte peper uit de molen. Bak de peren op de vlakke kant in een nootje boter tot ze onderaan goudbruin kleuren.
3. Verdeel het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Vouw de randen naar binnen om tot een kraagje. Bestrijk elk stuk met eidooier. Leg op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat, leg er een vel bakpapier over en vul met bakknikkers. Zet 7 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
4. Verdeel de ui en de halve peren over de vier taartbodems. Bestrooi ze met wat poedersuiker. Gril ze onder de grill goudbruin. Serveer warm.
2. Snij de rode uien in ringen. Stoof 5 minuten aan in een nootje boter. Breng op smaak met tijm. Kruid met zeezout en witte peper uit de molen. Bak de peren op de vlakke kant in een nootje boter tot ze onderaan goudbruin kleuren.
3. Verdeel het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Vouw de randen naar binnen om tot een kraagje. Bestrijk elk stuk met eidooier. Leg op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat, leg er een vel bakpapier over en vul met bakknikkers. Zet 7 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
4. Verdeel de ui en de halve peren over de vier taartbodems. Bestrooi ze met wat poedersuiker. Gril ze onder de grill goudbruin. Serveer warm.