KookJij

Kronkels

Een heerlijk kronkels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Snacks
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kronkels te bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien. Strooi de bloem op het aanrecht. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap. Snij elke lap deeg in 2 repen. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden. Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Ik zou ook graag willen weten wat er met het plakband moet gebeuren.
Liske

Liske zegt:
Wat doe ik met het plakband?
laura

laura zegt:
Dit deden wij toen we gingen eten met de klas, ik en een vriendin hadden er 75 gemaakt en het was meteen op:p:D
I LOVE JOU

I LOVE JOU zegt:
heerlijk! ik ga het veel vaker maken!!!!:)
iris

iris zegt:
het is helemaal top dit recept ik heb mijn kinderen lekker laten koken en ze vonden het heerlijk ze maken het bijna elke week wel:p:D:D