Recept
« Terug naar recepten
Kronkels
PT30M
Kronkels
Een heerlijk kronkels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kronkels te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien. Strooi de bloem op het aanrecht. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap. Snij elke lap deeg in 2 repen. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden. Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje.
AnnikaT zegt: