Recept
« Terug naar recepten
Kruidige hutspot
PT45M
Kruidige hutspot
Een kruidige variant op de van nature ietwat zoetige hutspot.
Bereiding
Hoe Kruidige hutspot te bereiden
1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Snij de ui in grote stukken. Rasp de winterpeen schoon en snij deze in halve schijfjes.
2. Kook de aardappelen, winterpeen en ui gedurende 25 minuten in een pan met water. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Snijd ondertussen de prei in ringen en de peper in kleine stukjes.
4. Wel de nasikruiden circa 10 minuten in 75ml water.
5. Verwarm olijfolie een koekenpan en bak de peper en prei even op.
6. Verwarm de rookworst
7. Giet de aardappelen en de groenten af, voeg het preimengsel en de gewelde nasikruiden (inclusief het water) toe en stamp alles goed door elkaar. Serveer met de worst en eventueel wat mosterd.
2. Kook de aardappelen, winterpeen en ui gedurende 25 minuten in een pan met water. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Snijd ondertussen de prei in ringen en de peper in kleine stukjes.
4. Wel de nasikruiden circa 10 minuten in 75ml water.
5. Verwarm olijfolie een koekenpan en bak de peper en prei even op.
6. Verwarm de rookworst
7. Giet de aardappelen en de groenten af, voeg het preimengsel en de gewelde nasikruiden (inclusief het water) toe en stamp alles goed door elkaar. Serveer met de worst en eventueel wat mosterd.
Mijn kookverhaal (Nadine )
In de winter wil ik alle stampotten minimaal een keer eten, hutspot vind ik van zichzelf nogal zoet. In een advertentie van unox zag ik hutspot met nasikruiden dus dit leek mij wel wat. Op dit recept heb ik mijn eigen variatie gemaakt, door toevoeging van kruiden, prei en peper heeft de hutspot een kruidige twist gekregen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henny Nap zegt:
Hilde Dumont zegt:
Harry Löhr zegt:
Anna Koudys zegt:
Nadine zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: