KookJij

Kruidige tomatenchutney

Een heerlijk kruidige tomatenchutney recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Curry`s Mridula Baljekar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige tomatenchutney te bereiden

Verhit de olie en voeg de eerste 6 ingredienten toe. Bak ook de knoflook mee tot alles goudbruin is.
Voeg de overige specerijen, suiker en het tomatensap toe. Laat het geheel op een laag vuur indikken. Voeg de tomaten toe en laat het 15-20 minuten koken.
Koel het geheel af en serveer bij de maaltijd.
Serveertips
Smaakt heerlijk bij een curry geserveerd met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

theresia

theresia zegt:
wat zijn1 tl nigellazaadjes
:( en kan je b.v. de geelwortel weglaten? hoor het graag:)


Marijke kan niet meer reageren.
Nigellazaadjes zijn de zaadjes van Juffertje in 't Groen. Te krijgen in Turkse/Marokkaanse winkels.
Of je geelwortel kunt weglaten? Probeer het eens.
Het boek is 2ehands nog te koop of vraag het eens bij de bieb.
Redactie KookJij