Recept
« Terug naar recepten
Kruidige tomatenchutney
PT30M
Kruidige tomatenchutney
Een heerlijk kruidige tomatenchutney recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Curry`s Mridula Baljekar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige tomatenchutney te bereiden
Verhit de olie en voeg de eerste 6 ingredienten toe. Bak ook de knoflook mee tot alles goudbruin is.
Voeg de overige specerijen, suiker en het tomatensap toe. Laat het geheel op een laag vuur indikken. Voeg de tomaten toe en laat het 15-20 minuten koken.
Koel het geheel af en serveer bij de maaltijd.
Serveertips
Smaakt heerlijk bij een curry geserveerd met rijst.
Voeg de overige specerijen, suiker en het tomatensap toe. Laat het geheel op een laag vuur indikken. Voeg de tomaten toe en laat het 15-20 minuten koken.
Koel het geheel af en serveer bij de maaltijd.
Serveertips
Smaakt heerlijk bij een curry geserveerd met rijst.
theresia zegt:
:( en kan je b.v. de geelwortel weglaten? hoor het graag:)
Marijke kan niet meer reageren.
Nigellazaadjes zijn de zaadjes van Juffertje in 't Groen. Te krijgen in Turkse/Marokkaanse winkels.
Of je geelwortel kunt weglaten? Probeer het eens.
Het boek is 2ehands nog te koop of vraag het eens bij de bieb.
Redactie KookJij