Recept
« Terug naar recepten
Kruidkoektaart met appel
PT80M
Kruidkoektaart met appel
Een heerlijk kruidkoektaart met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidkoektaart met appel te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten en bestuiven met zelfrijzend bakmeel. In kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot beslag glad is. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven kruidkoek in ca. 1 uur gaarbakken. Laten afkoelen. Intussen in pan met appelsap, schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar koken. Appelschijfjes in zeef laten uitlekken en laten afkoelen, vocht opvangen en laten afkoelen. In kom mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf kloppen. Vorm van afgekoelde kruidkoek verwijderen en koek op platte schaal leggen. Mascarpone over bovenkant uitstrijken en hierop schijfjes appel rangschikken. Bestuiven met kaneel.