Recept
« Terug naar recepten
Kruimeldeegtaart met crumble
PT40M
Kruimeldeegtaart met crumble
Een heerlijk kruimeldeegtaart met crumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruimeldeegtaart met crumble te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Crumble maken: alle ingredienten goed mengen zet deze in de ijskast.
Appels in blokjes snijden.
Verwarm deze samen met de amaretto en kaneel en laat 5 min koken ( appels worden niet geschild maar uiteraard het klokhuis wordt verwijderd ) laat afkoelen.
Pudding bereiden zoals gewoonlijk maar gebruik maar 500 ml melk voeg de amaretto van de gestoofde appels er wel bij zou spijtig zijn om dit weg te gooien. Laat afkoelen.
Neem een taartvorm rol het deeg erin uit, vul met pudding en daarna de appelblokjes erover.
Haal de crumble uit de ijskast en verbrokkel deze over de taart.
Bak deze 40 min in de voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen in taartvorm en stort hem daarna uit op een rooster voor verdere afkoeling.
Crumble maken: alle ingredienten goed mengen zet deze in de ijskast.
Appels in blokjes snijden.
Verwarm deze samen met de amaretto en kaneel en laat 5 min koken ( appels worden niet geschild maar uiteraard het klokhuis wordt verwijderd ) laat afkoelen.
Pudding bereiden zoals gewoonlijk maar gebruik maar 500 ml melk voeg de amaretto van de gestoofde appels er wel bij zou spijtig zijn om dit weg te gooien. Laat afkoelen.
Neem een taartvorm rol het deeg erin uit, vul met pudding en daarna de appelblokjes erover.
Haal de crumble uit de ijskast en verbrokkel deze over de taart.
Bak deze 40 min in de voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen in taartvorm en stort hem daarna uit op een rooster voor verdere afkoeling.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna zegt: