Recept
« Terug naar recepten
Kruisbessen charlotte
PT20M
Kruisbessen charlotte
Een heerlijk kruisbessen charlotte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruisbessen charlotte te bereiden
Was en ontsteel de kruisbessen. Breng met de witte wijn, 75 g suiker en de vanillesuiker al roerend aan de kook. Roer de maïzena met een eetlepel water los en voeg al roerend aan de kruisbessen toe. Laat deze compote afkoelen
Bereiding:
Week de gelatine tien minuten in ruim koud water. Beleg een vorm van ca 1,5 liter met bitterkoekjes. Meng de yoghurt met de resterende suiker en het citroensap. Knijp de gelatine uit en laat in een pannetje op een lage warmtebron smelten. Roer de gelatine vervolgens door de yoghurt. Zet koud weg. Klop intussen de slagroom stijf. Schep de slagroom, zodra de yoghurt begint te geleren, door dit mengsel. Doe de helft van de ontstane crème over in de vorm, voeg tweederde van de kruisbessen toe en vul vervolgens de schaal met de resterende crème. Strijk de bovenzijde met een mes glad. Laat de charlotte in de koelkast opstijven.
Serveren:
Haal de schaal vlak voor het serveren uit de koelkast halen en houd korte tijd in lauw water. Stort op een bord en garneer met de achtergehouden kruisbessen.
Bereiding:
Week de gelatine tien minuten in ruim koud water. Beleg een vorm van ca 1,5 liter met bitterkoekjes. Meng de yoghurt met de resterende suiker en het citroensap. Knijp de gelatine uit en laat in een pannetje op een lage warmtebron smelten. Roer de gelatine vervolgens door de yoghurt. Zet koud weg. Klop intussen de slagroom stijf. Schep de slagroom, zodra de yoghurt begint te geleren, door dit mengsel. Doe de helft van de ontstane crème over in de vorm, voeg tweederde van de kruisbessen toe en vul vervolgens de schaal met de resterende crème. Strijk de bovenzijde met een mes glad. Laat de charlotte in de koelkast opstijven.
Serveren:
Haal de schaal vlak voor het serveren uit de koelkast halen en houd korte tijd in lauw water. Stort op een bord en garneer met de achtergehouden kruisbessen.
gonny zegt: