KookJij

Kruisbessen-vlierbloesemijs

Een heerlijk kruisbessen-vlierbloesemijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: i
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruisbessen-vlierbloesemijs te bereiden

Doe de kruisbessen met de suiker en 50 ml water in een steelpan.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het 10 min. zachtjes doorkoken tot de kruisbessen gaar zijn.
Laat ze afkoelen en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Meng de slagroom en vlierbloesemsiroop erdoor en draai van het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Katrien sorry dat moet zijn Vlierbloesemsiroop
ik zal het veranderen
m.v.g. Bert Allers;):)
Katrien Demeyer

Katrien Demeyer zegt:
Bij de ingredienten wordt vlierbloesemsiroop vermeld en bij de bereiding spreekt men van vlierbessen siroop ?? Ik ga het proberen met vlierbloesemsiroop