Recept
« Terug naar recepten
Kruisbessen-vlierbloesemijs
PT45M
Kruisbessen-vlierbloesemijs
Een heerlijk kruisbessen-vlierbloesemijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
i
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruisbessen-vlierbloesemijs te bereiden
Doe de kruisbessen met de suiker en 50 ml water in een steelpan.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het 10 min. zachtjes doorkoken tot de kruisbessen gaar zijn.
Laat ze afkoelen en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Meng de slagroom en vlierbloesemsiroop erdoor en draai van het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het 10 min. zachtjes doorkoken tot de kruisbessen gaar zijn.
Laat ze afkoelen en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Meng de slagroom en vlierbloesemsiroop erdoor en draai van het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Bert Allers zegt:
ik zal het veranderen
m.v.g. Bert Allers;):)