Recept
« Terug naar recepten
Kruisbessendessert
PT25M
Kruisbessendessert
Een heerlijk kruisbessendessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
toetjesboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruisbessendessert te bereiden
Meng de kruisbessen met suiker en citroensap mengen en laat ze met de deksel op de pan op een lage hittebron 5 minuten zachtjes koken. Roer de maïzena met drie eetlepels koud water los en voeg toe aan de kruisbessen voegen.
Breng goed roerend nog even aan de kook totdat het geheel gaat binden. Laat de kruisbessencompóte afkoelen.
Bereiding
Week de gelatine in ruim koud water. Klop eigeel en poedersuiker schuimig.Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en doe het merg samen met het stokje bij de melk.. Breng de melk tegen de kook aan. Neem de vanillestokjes uit de pan en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes in de enigszins afgekoelde melk oplossen. Klop de Vanillemelk beetje bij beetje door de eimassa en laat koud worden. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en spatel door de opgesteven crème. Laat de crème tien minuten in de koelkast verder afkoelen
Giet de crème en de kruisbessencompóte laag voor laag in een glazen schalen bewaar tot het serveren in de koelkast.
Serveren
Garneren als laatste met de fijngehakte pistachenootjes.
Breng goed roerend nog even aan de kook totdat het geheel gaat binden. Laat de kruisbessencompóte afkoelen.
Bereiding
Week de gelatine in ruim koud water. Klop eigeel en poedersuiker schuimig.Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en doe het merg samen met het stokje bij de melk.. Breng de melk tegen de kook aan. Neem de vanillestokjes uit de pan en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes in de enigszins afgekoelde melk oplossen. Klop de Vanillemelk beetje bij beetje door de eimassa en laat koud worden. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en spatel door de opgesteven crème. Laat de crème tien minuten in de koelkast verder afkoelen
Giet de crème en de kruisbessencompóte laag voor laag in een glazen schalen bewaar tot het serveren in de koelkast.
Serveren
Garneren als laatste met de fijngehakte pistachenootjes.