Recept
« Terug naar recepten
Kue Serabi (flensjes met kokossaus)
PT20M
Kue Serabi (flensjes met kokossaus)
Een heerlijk kue serabi (flensjes met kokossaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lonny Gerungan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kue Serabi (flensjes met kokossaus) te bereiden
- Roer de ingrediënten voor de saus in een pan door elkaar en verwarm ze op laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de pandan.
- Klop voor het beslag het ei en het zout door elkaar. Voeg de kokosmelk en de pandan toe en klop alles glad. Voeg geleidelijk het bakmeel toe tijdens het roeren en meng het door het eimengsel tot een glad beslag.
- Bestrijk de bodem van een kleine wadjan (of koekenpan) dun met olie en verhit hem op halfhoog vuur. Schep er ongeveer drie lepels beslag in, zet het deksel op de pan en bak het op halfhoog vuur tot er op de bovenkant luchtbellen ontstaan; keer het flensje en bak de andere kant nog in ca. 2 minuten goudbruin. Bak zo flensjes van al het beslag.
- Geef de kue serabi met de kokossaus.
- Klop voor het beslag het ei en het zout door elkaar. Voeg de kokosmelk en de pandan toe en klop alles glad. Voeg geleidelijk het bakmeel toe tijdens het roeren en meng het door het eimengsel tot een glad beslag.
- Bestrijk de bodem van een kleine wadjan (of koekenpan) dun met olie en verhit hem op halfhoog vuur. Schep er ongeveer drie lepels beslag in, zet het deksel op de pan en bak het op halfhoog vuur tot er op de bovenkant luchtbellen ontstaan; keer het flensje en bak de andere kant nog in ca. 2 minuten goudbruin. Bak zo flensjes van al het beslag.
- Geef de kue serabi met de kokossaus.