Recept
« Terug naar recepten
Kulfi
PT45M
Kulfi
Een heerlijk kulfi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kulfi te bereiden
Schenk de melk in een grote pan.
Druk de kardemompeulen met een houten lepel open en doe de zaden in de melk.
Breng de melk aan de kook en laat hem op laag vuur zachtjes doorkoken.
Laat de melk tot ca 1/3 inkoken, roer hem zo af en toe door.
Als zich een vel vormt roer je dit door de melk.
Het inkoken duurt ca 1 1/2 uur, je kunt het niet versnellen door het vuur hoger te zetten omdat de melk dan aanbrandt.
Na het ionkoken moet je ca 800 ml melk over hebben.
Zeef de melk boven een kom, gooi de kardemom weg en roer de suiker door de melk tot hij is opgelost.
Roer de pistachenootjes erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Draai van het koude mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Als het ijs klaar is kun je het in smalle, hoge vompjes in de diepvries bewaren od direct serveren
Druk de kardemompeulen met een houten lepel open en doe de zaden in de melk.
Breng de melk aan de kook en laat hem op laag vuur zachtjes doorkoken.
Laat de melk tot ca 1/3 inkoken, roer hem zo af en toe door.
Als zich een vel vormt roer je dit door de melk.
Het inkoken duurt ca 1 1/2 uur, je kunt het niet versnellen door het vuur hoger te zetten omdat de melk dan aanbrandt.
Na het ionkoken moet je ca 800 ml melk over hebben.
Zeef de melk boven een kom, gooi de kardemom weg en roer de suiker door de melk tot hij is opgelost.
Roer de pistachenootjes erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Draai van het koude mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Als het ijs klaar is kun je het in smalle, hoge vompjes in de diepvries bewaren od direct serveren