Recept
« Terug naar recepten
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
PT40M
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
Een heerlijk kwarktaart met rozijnen en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel te bereiden
Gelatine 5 minuten in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 theelepel schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 eetlepel sinaasappelsap. Rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant glad strijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.
e.t. derksen zegt: