KookJij

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel

Een heerlijk kwarktaart met rozijnen en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel te bereiden

Gelatine 5 minuten in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 theelepel schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 eetlepel sinaasappelsap. Rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant glad strijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.t. derksen

e.t. derksen zegt:
Lees de omschrijving nog eens door. Wat doe je met de marmelade, de likeur en de munt? Is de 'rest' van het sinaasappelsap dat van die ene, of van alle 4 de sinaasappels? Zo niet wat dan met de overige 3? Erg vaag allemaal. Ik vermoed dat mijn mengsel te dun is. bij taarten altijd ingrediënten en garnering scheiden! :?
Jacqueline

Jacqueline zegt:
Een heel lekkere taart, veel frisser met sinaasappel dan met de traditionele mandarijnen uit blik. Dankjewel Marijke