Je kan dit gerecht warm geven bij lams-, schapen- of varkensvlees of zelfs wild.
Ook koud is het als dessert erg lekker met yoghourt of ijsroom. Als dessert gebruikt, voeg je naar smaak wat meer suiker of honing toe.
Recept
« Terug naar recepten
Kweeperen met rode zoete wijn
PT80M
Kweeperen met rode zoete wijn
Een heerlijk kweeperen met rode zoete wijn recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweeperen met rode zoete wijn te bereiden
1. Schil de kweeperen, snijd ze in schijven of brokken, ontpit ze en leg ze in koud water met het sap van de 2 citroenen.
2. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kweeperen even uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder.
3. Verwarm lichtjes de zoete wijn (hoeveelheid naar smaak) en laat de honing erin smelten. Voeg optioneel de ouzo of raki erbij. Giet het lauwe mengsel over de kweeperen.
4. Bedek de schaal met aluminiumfolie of met een deksel.
5. Zet de oven dan op 180 graden en laat gedurende +/- 60 minuten stoven. Voel af en toe met een vork of de kweeperen gaar zijn.
6. Verwijder het aluminiumfolie of het deksel en laat nog 10 minuten verder stoven.
2. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kweeperen even uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder.
3. Verwarm lichtjes de zoete wijn (hoeveelheid naar smaak) en laat de honing erin smelten. Voeg optioneel de ouzo of raki erbij. Giet het lauwe mengsel over de kweeperen.
4. Bedek de schaal met aluminiumfolie of met een deksel.
5. Zet de oven dan op 180 graden en laat gedurende +/- 60 minuten stoven. Voel af en toe met een vork of de kweeperen gaar zijn.
6. Verwijder het aluminiumfolie of het deksel en laat nog 10 minuten verder stoven.