Recept
« Terug naar recepten
Lage ribgebraad op jagerswijze
PT90M
Lage ribgebraad op jagerswijze
Een heerlijk lage ribgebraad op jagerswijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquich
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lage ribgebraad op jagerswijze te bereiden
Het gebraad inwrijven met mosterd en aan alle kanten laten kleuren in de hete boter. Kruiden met peper en zout en uit de pan nemen.
In de braadjus van het vlees de bospaddestoelen fruiten samen met het in blokjes gesneden gerookt spek en de gepelde zilveruitjes.
Het gebraad terug in de pan leggen en overgieten met rode wijn. Gedurende ongeveer 50 minuten verder laten bakken op een zacht vuur.
Het vlees uit de pan nemen, in plakken snijden en op een warme serveerschotel schikken.
De saus op smaak brengen en eventueel een beetje in wijn losgeklopt maïszetmeel toevoegen en de saus al roerend laten indikken.
De saus over het vlees gieten en serveren met kroketten en geglaceerde worteltjes.
In de braadjus van het vlees de bospaddestoelen fruiten samen met het in blokjes gesneden gerookt spek en de gepelde zilveruitjes.
Het gebraad terug in de pan leggen en overgieten met rode wijn. Gedurende ongeveer 50 minuten verder laten bakken op een zacht vuur.
Het vlees uit de pan nemen, in plakken snijden en op een warme serveerschotel schikken.
De saus op smaak brengen en eventueel een beetje in wijn losgeklopt maïszetmeel toevoegen en de saus al roerend laten indikken.
De saus over het vlees gieten en serveren met kroketten en geglaceerde worteltjes.