Recept
« Terug naar recepten
Lamshaasjes met rozemarijnsaus
PT30M
Lamshaasjes met rozemarijnsaus
Een heerlijk lamshaasjes met rozemarijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms-kookboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamshaasjes met rozemarijnsaus te bereiden
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen en dep het droog op keukenpapier
Verhit de olie in de pan tot er damp afkomt.
Voeg de boter toe en bak de lamshaasjes
op hoog vuur aan beide kanten bruin.
Neem ze uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, bestrooi ze met wat zout en peper en dek ze af met wat aluminiumfolie.
Roer de rozemarijn door het braadvet in de pan, blus af met de wijn en de port en laat op hoog vuur circa 3 min. inkoken.
Roer er de créme fraiche door en laat nog een paar min. inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer het uitgelopen vocht van de lamshaasjes door de saus.
Verhit de olie in de pan tot er damp afkomt.
Voeg de boter toe en bak de lamshaasjes
op hoog vuur aan beide kanten bruin.
Neem ze uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, bestrooi ze met wat zout en peper en dek ze af met wat aluminiumfolie.
Roer de rozemarijn door het braadvet in de pan, blus af met de wijn en de port en laat op hoog vuur circa 3 min. inkoken.
Roer er de créme fraiche door en laat nog een paar min. inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer het uitgelopen vocht van de lamshaasjes door de saus.
bertal zegt:
Zeker doen, geweldig recept.
Veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers