Recept
« Terug naar recepten
Lamskarbonaadjes uit Hong Kong
PT420M
Lamskarbonaadjes uit Hong Kong
Een heerlijk lamskarbonaadjes uit hong kong recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
420 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskarbonaadjes uit Hong Kong te bereiden
1).Maak een marinade van de ketjap,Worcestershire saus,maple siroop,gember,ui,knoflook,mosterd en paprikapoeder en leg daarin de karbonaadjes.
2).Hussel alles goed door elkaar,zodat het vlees goed in aanraking komt met de marinade.
3).Doe het 6 uur in de koelkast en hussel alles regelmatig even door elkaar.
4).De karbonaadjes kunnen dan
a).gegrilled worden
b).Gebakken worden in een grillpan met een minimum aan vettigheid
5).Houd de karbonaadjes warm
6).Het marinade vocht wordt dan in een pannetje verhit totdat de uien zacht zijn geworden.Laat het indikken met de maizena en houd warm
2).Hussel alles goed door elkaar,zodat het vlees goed in aanraking komt met de marinade.
3).Doe het 6 uur in de koelkast en hussel alles regelmatig even door elkaar.
4).De karbonaadjes kunnen dan
a).gegrilled worden
b).Gebakken worden in een grillpan met een minimum aan vettigheid
5).Houd de karbonaadjes warm
6).Het marinade vocht wordt dan in een pannetje verhit totdat de uien zacht zijn geworden.Laat het indikken met de maizena en houd warm
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er bij stamppot-veldsla (of rucola,of andijvie,of spinazie) en voor de liefhebbers een flinke dot sambal