Recept
« Terug naar recepten
Lamskroontje met gember en port
PT60M
Lamskroontje met gember en port
Een heerlijk lamskroontje met gember en port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskroontje met gember en port te bereiden
Doe alle ingrediénten, behalve de lamscarré, in een steelpan.
Breng aan de kook en laat 1 uur, af en toe roerend, onafgedekt sudderen tot de saus is ingedikt.
Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
De saus kan drie dagen van tevoren worden gemaakt.
Bewaar hem in de koelkast.
Verdeel de lamscarre's in de helft en gril indirect op halfhoog vuur. ( kerntemperatuur 60°C)
Bestrijk ze de laatste 2 minuten van de griltijd met de saus.
Haal de lamscarre's van de gril en laat ze 2 minuten rusten.
Warm intussen de resterende saus op en serveer die bij de lamscarré.
Hierbij serveren wij een aardappel met knoflooksaus
Breng aan de kook en laat 1 uur, af en toe roerend, onafgedekt sudderen tot de saus is ingedikt.
Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
De saus kan drie dagen van tevoren worden gemaakt.
Bewaar hem in de koelkast.
Verdeel de lamscarre's in de helft en gril indirect op halfhoog vuur. ( kerntemperatuur 60°C)
Bestrijk ze de laatste 2 minuten van de griltijd met de saus.
Haal de lamscarre's van de gril en laat ze 2 minuten rusten.
Warm intussen de resterende saus op en serveer die bij de lamscarré.
Hierbij serveren wij een aardappel met knoflooksaus
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
addie zegt:
Heel, heel erg bedankt voor alweer een snel bericht.
Volgende week komt onze kleinzoon (17) logeren, een echte vleeseter. Kan ik jou recept mooi uitproberen. Bedankt.
Kookgroetjes, Addie.
bertal zegt:
Het beste is aanbraden in pan en dan in de oven niet langer als 5 min.
dan zijn ze nog mooi rosé
:);)succes.m.v.g. Bert
addie zegt:
Hartelijk dank voor je snelle reactie.
Zou je mijn dank ook over willen brengen aan je vrienden!
Ben misschien wel gemakkelijk uitgevallen, maar kun je me misschien ook de tijd doorgeven?
B.v.d.
Kookgroetjes, Addie.
Erwin Elens zegt: