KookJij

Lamskroontje met gember en port

Een heerlijk lamskroontje met gember en port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskroontje met gember en port te bereiden

Doe alle ingrediénten, behalve de lamscarré, in een steelpan.
Breng aan de kook en laat 1 uur, af en toe roerend, onafgedekt sudderen tot de saus is ingedikt.
Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
De saus kan drie dagen van tevoren worden gemaakt.
Bewaar hem in de koelkast.

Verdeel de lamscarre's in de helft en gril indirect op halfhoog vuur. ( kerntemperatuur 60°C)
Bestrijk ze de laatste 2 minuten van de griltijd met de saus.
Haal de lamscarre's van de gril en laat ze 2 minuten rusten.
Warm intussen de resterende saus op en serveer die bij de lamscarré.

Hierbij serveren wij een aardappel met knoflooksaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Beste Ron, staat toch duidelijk uitgelegd in de eerste 2 zinnen ;-) Groetjes, Erwin.
ron

ron zegt:
hallo Bert,
kun je me ook vertellen wat de bruine saus inhoud
gr ron
addie

addie zegt:
Hoi Bertal,
Heel, heel erg bedankt voor alweer een snel bericht.
Volgende week komt onze kleinzoon (17) logeren, een echte vleeseter. Kan ik jou recept mooi uitproberen. Bedankt.
Kookgroetjes, Addie.
bertal

bertal zegt:
addie,
Het beste is aanbraden in pan en dan in de oven niet langer als 5 min.
dan zijn ze nog mooi rosé
:);)succes.m.v.g. Bert
addie

addie zegt:
Hallo Bert,
Hartelijk dank voor je snelle reactie.
Zou je mijn dank ook over willen brengen aan je vrienden!
Ben misschien wel gemakkelijk uitgevallen, maar kun je me misschien ook de tijd doorgeven?
B.v.d.
Kookgroetjes, Addie.
bertal

bertal zegt:
addie,
Ze zijn niet allemaal van mij, ook wel van mijn kookvrienden, natuurlijk kan je ze ook in de oven bereiden, wel goed bestrijken met de saus en ik zou ze op 180°C in de oven bereiden, dan zijn ze rosé.
succes :);groetjes Bert
addie

addie zegt:
Hallo Bert,
Wat fijn dat je al die heerlijke recepten met ons wil delen.
Vroeg me af of de lamscarré ook in de oven kan worden bereid en op welke temperatuur. Lijkt me heerlijk.
Bedankt.
Kookgroetjes Addie.