Serveer het vlees met de jus op een mooie aardappelpuree (of witte rijst) en bv rode kool.
Drink hierbij een mooie rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Lamspoot in Pruimen Gesmoord
PT510M
Lamspoot in Pruimen Gesmoord
Een heerlijk lamspoot in pruimen gesmoord recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
510 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamspoot in Pruimen Gesmoord te bereiden
1).Maak een mengsel van de rozemarijn, komijn, zout, peper en smeer daarmee goed het vlees in.
2).In een beetje olie de ui en knoflook aanfruiten en wanneer de ui zacht is geworden de pan van het vuur halen en het vlees er in leggen.
3).Doe dan meteen de wijn er bij, de pruimen en het kaneelstokje en zet de pan weer op het vuur op een middelhoog vuur tot de inhoud gaat borrelen.
4).Dan de pan in de oven zetten met gesloten deksel. De oven was voorverwarmd op 80 graden.
5).Zet de oven terug op 70 graden Celsius en laat het vlees 8 uur lang garen.
6).Zo nu en dan kijken of er vloeistof moet worden aangevuld.
7).Dan het vlees er uit halen en onder folie laten rusten.
Kaneelstokje verwijderen. De inhoud van de pan met een een staafblender tot een homogeen glad mengsel pureren en daarbij de maïzena doen en die laten garen op een middelmatig vuur onder regelmatig roeren.
2).In een beetje olie de ui en knoflook aanfruiten en wanneer de ui zacht is geworden de pan van het vuur halen en het vlees er in leggen.
3).Doe dan meteen de wijn er bij, de pruimen en het kaneelstokje en zet de pan weer op het vuur op een middelhoog vuur tot de inhoud gaat borrelen.
4).Dan de pan in de oven zetten met gesloten deksel. De oven was voorverwarmd op 80 graden.
5).Zet de oven terug op 70 graden Celsius en laat het vlees 8 uur lang garen.
6).Zo nu en dan kijken of er vloeistof moet worden aangevuld.
7).Dan het vlees er uit halen en onder folie laten rusten.
Kaneelstokje verwijderen. De inhoud van de pan met een een staafblender tot een homogeen glad mengsel pureren en daarbij de maïzena doen en die laten garen op een middelmatig vuur onder regelmatig roeren.