Recept
« Terug naar recepten
Lamsrug met een honing- tijmsaus
PT60M
Lamsrug met een honing- tijmsaus
Een heerlijk lamsrug met een honing- tijmsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsrug met een honing- tijmsaus te bereiden
Sausbereiding:
Maak de groenten van de saus schoon en snijd deze klein.
Doe de groenten met het laurierblad, tijmtakjes, de gekneusde peperkorrels en de wijn bij de lamsfond en kook in tot ca 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Zeef de saus, voeg honing en breng op smaak met peper en zout, eventueel gemalen tijm en balsamico-azijn.
Monteer op met boter en houd de saus warm.
Vlees:
Kruid de lamsruggen met peper en zout en braad ze mooi bruin.
Zet ze daarna in een voorverwarmde oven van 170 graden C. en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 60 graden C.
Ratatouille:
Snijd de paprika's, courgettes, aubergine en champignons in mooie kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn.
Schil de winterpenen, snij ze in kleine blokjes en blancheer ze.
Doe olie in een braadpan en voeg tijm,sjalotjes en knoflook toe.
Voeg daarna de paprika's, courgettes en champignons toe.
Uitserveren:
Leg de ratatouille in het midden van een warm bord.
Snijd van de lamsrug mooie koteletjes en serveer er 2 per bord.
Leg ze op de ratatouille.
Giet de saus eroverheen
Maak de groenten van de saus schoon en snijd deze klein.
Doe de groenten met het laurierblad, tijmtakjes, de gekneusde peperkorrels en de wijn bij de lamsfond en kook in tot ca 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Zeef de saus, voeg honing en breng op smaak met peper en zout, eventueel gemalen tijm en balsamico-azijn.
Monteer op met boter en houd de saus warm.
Vlees:
Kruid de lamsruggen met peper en zout en braad ze mooi bruin.
Zet ze daarna in een voorverwarmde oven van 170 graden C. en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 60 graden C.
Ratatouille:
Snijd de paprika's, courgettes, aubergine en champignons in mooie kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn.
Schil de winterpenen, snij ze in kleine blokjes en blancheer ze.
Doe olie in een braadpan en voeg tijm,sjalotjes en knoflook toe.
Voeg daarna de paprika's, courgettes en champignons toe.
Uitserveren:
Leg de ratatouille in het midden van een warm bord.
Snijd van de lamsrug mooie koteletjes en serveer er 2 per bord.
Leg ze op de ratatouille.
Giet de saus eroverheen
Bas zegt: