KookJij

Lamsrugfilet

Een heerlijk lamsrugfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsrugfilet te bereiden

De lamsrugfilets met zout en peper bestrooien.
In weinig boter de filets dichtschroeien in de pan, hierna droogdeppen met keukenpapier, af laten koelen en in bladerdeeg verpakken.
De randjes met water afstrijken.
De bovenzijde met eigeel bestrijken en met sesamzaad bestrooien.
De envelopjes circa 8 min. in de oven op 200 graden bakken.
Rode port tot 1/3 inkoken en vervolgens de honing, tijm en lamsfond erbij doen.
De saus passeren en monteren met oter.

Uitserveren:

De saus op een bord dresseren en hierop de getranceerde in bladerdeeg verpakte lamsrugfilet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst