Recept
« Terug naar recepten
Lamsrugfilet
PT45M
Lamsrugfilet
Een heerlijk lamsrugfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsrugfilet te bereiden
De lamsrugfilets met zout en peper bestrooien.
In weinig boter de filets dichtschroeien in de pan, hierna droogdeppen met keukenpapier, af laten koelen en in bladerdeeg verpakken.
De randjes met water afstrijken.
De bovenzijde met eigeel bestrijken en met sesamzaad bestrooien.
De envelopjes circa 8 min. in de oven op 200 graden bakken.
Rode port tot 1/3 inkoken en vervolgens de honing, tijm en lamsfond erbij doen.
De saus passeren en monteren met oter.
Uitserveren:
De saus op een bord dresseren en hierop de getranceerde in bladerdeeg verpakte lamsrugfilet.
In weinig boter de filets dichtschroeien in de pan, hierna droogdeppen met keukenpapier, af laten koelen en in bladerdeeg verpakken.
De randjes met water afstrijken.
De bovenzijde met eigeel bestrijken en met sesamzaad bestrooien.
De envelopjes circa 8 min. in de oven op 200 graden bakken.
Rode port tot 1/3 inkoken en vervolgens de honing, tijm en lamsfond erbij doen.
De saus passeren en monteren met oter.
Uitserveren:
De saus op een bord dresseren en hierop de getranceerde in bladerdeeg verpakte lamsrugfilet.