Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met knoflook en witte wijn
PT180M
Lamsschouder met knoflook en witte wijn
Lam is een heerlijk mals stukje vlees, het laat zich goed combineren met een witte wijn.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met knoflook en witte wijn te bereiden
- De lamsschouder aanbraden in een kleine braadpan.
- Het vlees uit de pan halen en de doormidden gesneden teentjes knoflook, provençaalse kruiden, bouillon en wijn toevoegen en vervolgens aan de kook laten komen.
- Het pannetje op een heel klein vuurtje zetten zodat de vloeistof net tegen de kook aanblijft.
- Het vlees erin terugleggen. Ieder half uur het vlees draaien en gedurende 2½ uur op het vuur houden.
- Voordat je het vlees gaat aansnijden gedurende een kwartiertje in aluminium folie rollen en laten rusten.
- De jus flink laten inkoken en als tot de helft is ingekookt van het vuur afhalen en door een zeef halen en als laatste de room erdoor roeren.