Recept
« Terug naar recepten
Tomaat gevuld met pladijsfilet op een bedje van pasta
PT30M
Tomaat gevuld met pladijsfilet op een bedje van pasta
Een heerlijk tomaat gevuld met pladijsfilet op een bedje van pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat gevuld met pladijsfilet op een bedje van pasta te bereiden
Tomaatjes: snijd het hoedje van de tomaat haal het vruchtvlees eruit (snijd fijn en houd aan de kant voor de saus).
Neem ±150 g pladijsfilet snijd in kleine blokjes en meng met viskruiden en de kaas, vul nu de tomaatjes en zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
De rest van de vis in twee porties verdelen goed kruiden oprollen en steek vast met een prikker. Deze ook in een beboterde vuurvast schotel leggen. Zet dit alles in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ± 20 à 25 min.
Pasta beetgaar koken in licht gezouten water.
Sojascheuten even knapperig opwokken.
Voor de saus : sjalotjes fijn snijden, basilicum zeer fijn hakken. Stoof de sjalotjes in een beetje boter voeg de basilicum, citroen en gehakte vulling van de tomaat toe. Laat even koken zet het vuur lager voeg de room, wijn en honing toe kruid naar smaak af met de viskruiden.
Dresseer alles zeer warm op bord en werk af met een schijfje citroen en verse basilicum blaadjes.
Neem ±150 g pladijsfilet snijd in kleine blokjes en meng met viskruiden en de kaas, vul nu de tomaatjes en zet deze in een beboterde vuurvaste schotel.
De rest van de vis in twee porties verdelen goed kruiden oprollen en steek vast met een prikker. Deze ook in een beboterde vuurvast schotel leggen. Zet dit alles in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ± 20 à 25 min.
Pasta beetgaar koken in licht gezouten water.
Sojascheuten even knapperig opwokken.
Voor de saus : sjalotjes fijn snijden, basilicum zeer fijn hakken. Stoof de sjalotjes in een beetje boter voeg de basilicum, citroen en gehakte vulling van de tomaat toe. Laat even koken zet het vuur lager voeg de room, wijn en honing toe kruid naar smaak af met de viskruiden.
Dresseer alles zeer warm op bord en werk af met een schijfje citroen en verse basilicum blaadjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Bij dit gerecht werd er een heerlijke witte Italiaanse wijn bij geserveerd .
derbyke zegt: