KookJij

Lamsspies met venkel-sinaasappelsalade

Een heerlijk lamsspies met venkel-sinaasappelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsspies met venkel-sinaasappelsalade te bereiden

Ingredienten voor marinade mengen en lamsvlees, sjalotjes, shitake en bacon hierin ongeveer 30 min marineren.
Daarna vlees, sjalotten, shitake en bacon om en om aan metalen spiezen rijgen.
Spiezen onder regelmatig omdraaien ongeveer 10-15 min bruin en gaar roosteren.
Tijdens het roosteren de spiezen af en toe bestrijken met marinade.

Venkel-sinaasappelsalade:

2 venkelknollen in heel dunne plakken schaven.
4 sinaasappels dik schillen, zodat ook al het wit verwijderd is.
Sinaasappels daarna in heel dunne plakken snijden.
Plakken sinaasappels dakpansgewijs op schaal leggen.
Venkel en 2 in dunne ringen gesneden rode uien erover verdelen.
6 el slagroom mengen met 6 el sinaasappelsap en mengsel met zout en peper op smaak brengen.
Roommengsel over de salade sprenkelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst