Recept
« Terug naar recepten
Lamsspies met venkel-sinaasappelsalade
PT60M
Lamsspies met venkel-sinaasappelsalade
Een heerlijk lamsspies met venkel-sinaasappelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsspies met venkel-sinaasappelsalade te bereiden
Ingredienten voor marinade mengen en lamsvlees, sjalotjes, shitake en bacon hierin ongeveer 30 min marineren.
Daarna vlees, sjalotten, shitake en bacon om en om aan metalen spiezen rijgen.
Spiezen onder regelmatig omdraaien ongeveer 10-15 min bruin en gaar roosteren.
Tijdens het roosteren de spiezen af en toe bestrijken met marinade.
Venkel-sinaasappelsalade:
2 venkelknollen in heel dunne plakken schaven.
4 sinaasappels dik schillen, zodat ook al het wit verwijderd is.
Sinaasappels daarna in heel dunne plakken snijden.
Plakken sinaasappels dakpansgewijs op schaal leggen.
Venkel en 2 in dunne ringen gesneden rode uien erover verdelen.
6 el slagroom mengen met 6 el sinaasappelsap en mengsel met zout en peper op smaak brengen.
Roommengsel over de salade sprenkelen.
Daarna vlees, sjalotten, shitake en bacon om en om aan metalen spiezen rijgen.
Spiezen onder regelmatig omdraaien ongeveer 10-15 min bruin en gaar roosteren.
Tijdens het roosteren de spiezen af en toe bestrijken met marinade.
Venkel-sinaasappelsalade:
2 venkelknollen in heel dunne plakken schaven.
4 sinaasappels dik schillen, zodat ook al het wit verwijderd is.
Sinaasappels daarna in heel dunne plakken snijden.
Plakken sinaasappels dakpansgewijs op schaal leggen.
Venkel en 2 in dunne ringen gesneden rode uien erover verdelen.
6 el slagroom mengen met 6 el sinaasappelsap en mengsel met zout en peper op smaak brengen.
Roommengsel over de salade sprenkelen.