DIEN OP : Met stomende witte rijst waar we net de gescheurde korianderblaadjes door hebben geroerd.
Als groente geven we een paksoigerecht en of een gerecht met witte cq groene kool.
Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees uit Mongolië
PT75M
Lamsvlees uit Mongolië
Een heerlijk lamsvlees uit mongolië recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie en Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees uit Mongolië te bereiden
1).Laat het vlees gedurende 3 kwarier marineren in de marinade van Chinese rijstwijn, lichte soya saus en gemberwortel (NIET langer).
2).Verhit in een wok of wadjang 2 eetlepels rijstolie + sesamolie en laat daarin de ui en knoflook even bruinworden.
3).Dan gaat het vlees er bij met de marinade en op hoog vuur bakken we de stukjes vlees snel om en om bruin.
4).Nu gaat de saus er bij met de donkere soya en blijven we nog even door bakken tot het vlees gaar is.
5).Vlak voor het opdienen gaan de lenteuitjes er bij en controleren we op smaak (wellicht iets zeezout, in ieder geval veel peper) .
2).Verhit in een wok of wadjang 2 eetlepels rijstolie + sesamolie en laat daarin de ui en knoflook even bruinworden.
3).Dan gaat het vlees er bij met de marinade en op hoog vuur bakken we de stukjes vlees snel om en om bruin.
4).Nu gaat de saus er bij met de donkere soya en blijven we nog even door bakken tot het vlees gaar is.
5).Vlak voor het opdienen gaan de lenteuitjes er bij en controleren we op smaak (wellicht iets zeezout, in ieder geval veel peper) .