KookJij

Lamsvlees uit Mongolië

Een heerlijk lamsvlees uit mongolië recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie en Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsvlees uit Mongolië te bereiden

1).Laat het vlees gedurende 3 kwarier marineren in de marinade van Chinese rijstwijn, lichte soya saus en gemberwortel (NIET langer).
2).Verhit in een wok of wadjang 2 eetlepels rijstolie + sesamolie en laat daarin de ui en knoflook even bruinworden.
3).Dan gaat het vlees er bij met de marinade en op hoog vuur bakken we de stukjes vlees snel om en om bruin.
4).Nu gaat de saus er bij met de donkere soya en blijven we nog even door bakken tot het vlees gaar is.
5).Vlak voor het opdienen gaan de lenteuitjes er bij en controleren we op smaak (wellicht iets zeezout, in ieder geval veel peper) .

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met stomende witte rijst waar we net de gescheurde korianderblaadjes door hebben geroerd.
Als groente geven we een paksoigerecht en of een gerecht met witte cq groene kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst