Recept
« Terug naar recepten
Lange vingertaart
PT40M
Lange vingertaart
Een heerlijk lange vingertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lange vingertaart te bereiden
Doe de (zachte) boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Mix het goed door elkaar. In een andere kom de opkloppudding maken van het halve pakje puddingpoeder en de melk.
De inhoud van beide kommen bij elkaar doen en weer goed mixen of roeren.
Er ontstaat een crême-achtig geheel.
Op een schaal twee rijen van 5 lange vingers tegen elkaar aan liggen.
Een laag crême erover heen strijken.
Twee rijen van 4 lange vingers er boven op.
Weer crême.
Twee rijen van drie lange vingers.
Enzovoort.
De laatste laag bestaat uit crême.
Over het geheel hagelslag strooien.
Natuurlijk kun je ook kleinere taartjes per persoon maken.
De onderste laag bestaat dan uit vier lange vingers op een rijtje.
De inhoud van beide kommen bij elkaar doen en weer goed mixen of roeren.
Er ontstaat een crême-achtig geheel.
Op een schaal twee rijen van 5 lange vingers tegen elkaar aan liggen.
Een laag crême erover heen strijken.
Twee rijen van 4 lange vingers er boven op.
Weer crême.
Twee rijen van drie lange vingers.
Enzovoort.
De laatste laag bestaat uit crême.
Over het geheel hagelslag strooien.
Natuurlijk kun je ook kleinere taartjes per persoon maken.
De onderste laag bestaat dan uit vier lange vingers op een rijtje.