KookJij

Langoustines met risotto en gekarameliseerd witloof

Een heerlijk langoustines met risotto en gekarameliseerd witloof recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Langoustines met risotto en gekarameliseerd witloof te bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.

Pel de sjalotten en snipper 1 sjalotje. Schil de winterwortel, verwijder de uiteinden en snijd de winterwortel in kleine blokjes. Was het witloof en maak de bladeren los. Laat uitlekken in een vergiet. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een ovenbestendige braadpan. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje. Voeg de wortelblokjes en de risottorijst toe, en bak dit mee tot de rijst glanst. Blus af met één glas witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Plaats de pan in de oven (zonder deksel) en laat de risotto in 20 minuten gaar worden.

Maak de langoustines zonodig schoon en dep ze droog. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine en bak de langoustines gedurende 1 minuut. Halveer de 3 sjalotjes en voeg deze toe met de takjes selderij en het chilipepertje. Bak 1 minuut mee en blus af met één glas witte wijn. Zet het vuur laag en plaats het deksel schuin op de pan. Stoof de langoustines in 8 minuten gaar.

Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een pan, voeg de witloofblaadjes toe en schep 3 minuten om. Voeg een mespuntje zout toe en smoor het witloof gedurende 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing toe, schep goed door en zet het vuur kort hoog, zodat de honing karameliseert. Breng op smaak met zwarte peper.

Haal de gare risotto uit de oven en roer er een beetje vloeibare margarine, vers gemalen zwarte peper en de kaas door.

Verwijder de selderijtakjes uit het smoorvocht van de langoustines. Schep de fijngehakte peterselie door de langoustines.

Schik op elk bord in het midden een aantal witloofblaadjes. Vul de blaadjes in de lengte op met de risotto en leg hierbij 3 langoustines per persoon. Druppel een beetje stoofvocht van de langoustines rond het gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst