Door de zalm op een lage temperatuur te garen in de oven blijft de zalm heel sappig en perfect van smaak.
Heerlijk als je gasten krijgt.
Recept
« Terug naar recepten
Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille
PT10M
Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille
Heel eenvoudig te maken met weinig ingrediwnten maar een super resultaat. De zalm krijgt laagje lemon-curd met mosterd en gaat dan de oven in.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
uit één van mijn plakboeken, onbekend tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille te bereiden
- Verwarm de oven voor op 120 graden boven- en onder-warmte.
- Kruid de zalmfilet met peper en zout. Leg de zalm in de ovenschaal.
- Roer de lemon curd en de mosterd goed door elkaar en bestrijk de zalmfilet hiermee.
- Bak de zalmfilet plm 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de zalmfilet voor het opdienen met de gehakte dille.