Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met aubergine
PT90M
Lasagne met aubergine
Een heerlijk lasagne met aubergine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met aubergine te bereiden
-Het gehakt rul bakken.
-De uien erbij doen en even meebakken.
-De champignons en aubergine even meebakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed doorroeren.
-De blikjes tomatenpuree erbij doen samen met de knoflook, wijn, laurier, bouillonblokjes en oregano.
-Goed doorroeren en aan de kook laten komen.
-Vuur op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan een uur laten pruttelen (hoe langer hoe lekkerder) af en toe roeren.
-Intussen de bechamelsaus maken volgens de aanwijzing op de verpakking of zelf maken.
-De geraspte kaas door de bechamelsaus roeren.
-De laurierblaadjes uit de gehaktsaus halen en dan de lasagne opbouwen:
-Eerst een laag gehaktsaus, dan een laagje bechamelsaus en dan een laagje lasagnebladeren, doorgaan tot de gehaktsaus op is.
-Eindigen met een laagje bechamelsaus. (als er wat meer over is gewoon erover schenken)
-De plakjes tomaat erover verdelen en de mozarella erover verkruimelen.
-45 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.
-Even laten staan op de aanrecht en flink bestrooien met vers gemalen peper.
-De uien erbij doen en even meebakken.
-De champignons en aubergine even meebakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed doorroeren.
-De blikjes tomatenpuree erbij doen samen met de knoflook, wijn, laurier, bouillonblokjes en oregano.
-Goed doorroeren en aan de kook laten komen.
-Vuur op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan een uur laten pruttelen (hoe langer hoe lekkerder) af en toe roeren.
-Intussen de bechamelsaus maken volgens de aanwijzing op de verpakking of zelf maken.
-De geraspte kaas door de bechamelsaus roeren.
-De laurierblaadjes uit de gehaktsaus halen en dan de lasagne opbouwen:
-Eerst een laag gehaktsaus, dan een laagje bechamelsaus en dan een laagje lasagnebladeren, doorgaan tot de gehaktsaus op is.
-Eindigen met een laagje bechamelsaus. (als er wat meer over is gewoon erover schenken)
-De plakjes tomaat erover verdelen en de mozarella erover verkruimelen.
-45 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.
-Even laten staan op de aanrecht en flink bestrooien met vers gemalen peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
apu zegt: