Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met aubergine en tomaat
PT70M
Lasagne met aubergine en tomaat
Een heerlijk lasagne met aubergine en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lasagne met aubergine en tomaat te bereiden
1. Snij de aubergines in plakken van ongeveer 0,5cm. Bedek elk plakje met een fijn laagje olijfolie. Leg ze in een schotel met antiaanbaklaag en laat ze 35 minuten garen in een voorverwarmde oven op 210°C.
2. Snij de tomaten in fijne plakjes. Kook de lasagne al dente en laat uitlekken.
3. Vet een ovenschotel in. Leg er een laagje tomaat in, kruid ze met peper en zout en strooi er wat gruyère over. Ga verder met een vel lasagne en een laag aubergines. Blijf stapelen tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en eindig met een vel lasagne.
4. Verkruimel hierover de feta. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
2. Snij de tomaten in fijne plakjes. Kook de lasagne al dente en laat uitlekken.
3. Vet een ovenschotel in. Leg er een laagje tomaat in, kruid ze met peper en zout en strooi er wat gruyère over. Ga verder met een vel lasagne en een laag aubergines. Blijf stapelen tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en eindig met een vel lasagne.
4. Verkruimel hierover de feta. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.