Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met verse spinazie
PT60M
Lasagne met verse spinazie
Een heerlijk lasagne met verse spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met verse spinazie te bereiden
-Het gehakt rul bakken zonder boter.
-De uien en de champignons erbij doen en even meebakken
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen samen met de blikjes tomatenpuree.
-Goed doorroeren en eventueel een beetje water erbij doen
-De bouillonblokjes samen met flink peper, de knoflook, laurier en de oregano erbij doen.
-Alles goed doorwarmen en dan op laag vuur met deksel op de pan een half uurtje laten pruttelen.
-Intussen de bechamelsaus maken en daar het zakje geraspte kaas doorheen mengen samen met een snufje nootmuskaat.
-De laurier uit de saus halen en beetje bij beetje de spinazie erbij doen tot deze geslonken is.
-Dan de lasagne opbouwen:
-Eerst een laagje saus, dan een laagje bechamelsaus en dan de lasagnebladeren verde, zo doorgaan tot de gehaktsaus op is en eindigen met de behamelsaus (wat over is gewoon eroverheen schenken).
-Dan de bollen mozarella erover verkruimelen.
-45 min. bakken in een voorverwarmde oven van 200°C .
-De uien en de champignons erbij doen en even meebakken
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen samen met de blikjes tomatenpuree.
-Goed doorroeren en eventueel een beetje water erbij doen
-De bouillonblokjes samen met flink peper, de knoflook, laurier en de oregano erbij doen.
-Alles goed doorwarmen en dan op laag vuur met deksel op de pan een half uurtje laten pruttelen.
-Intussen de bechamelsaus maken en daar het zakje geraspte kaas doorheen mengen samen met een snufje nootmuskaat.
-De laurier uit de saus halen en beetje bij beetje de spinazie erbij doen tot deze geslonken is.
-Dan de lasagne opbouwen:
-Eerst een laagje saus, dan een laagje bechamelsaus en dan de lasagnebladeren verde, zo doorgaan tot de gehaktsaus op is en eindigen met de behamelsaus (wat over is gewoon eroverheen schenken).
-Dan de bollen mozarella erover verkruimelen.
-45 min. bakken in een voorverwarmde oven van 200°C .